|
SORTIDES PROFESSIONALS
|
Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària
|
El títol de GEAA habilita per a l’exercici de la professió d’Enginyer Tècnic Agrícola en les seves diferents especialitats: 1) Producció Agrària, 2) Hortofructicultura i Jardineria, 3) Indústries Agràries i Alimentàries, 4) Enginyeria Rural i Ambiental.
Les principals sortides professionals d’aquest grau són:
Empresa privada: gestió tècnica d’explotacions agrícoles i ramaderes, tècnic d’empreses de serveis agraris (material vegetal, adobs, productes fitosanitaris, regs, equips i maquinària agrícola, instal·lacions, informàtica agrària,...), indústria agroalimentària (vins, olis, llet, fruita...).
Administració Pública: Unió Europea, Estat, comunitats autònomes, ajuntaments.
Exercici lliure de la professió: assessoria, consultoria, valoracions, direcció d’obres, estudis d’impacte ambiental, estudis de seguretat i salut laboral, projectes agraris.
Docència i Investigació: universitat, centres d’ensenyament secundari, centres de recerca.
|
Grau en Enginyeria Forestal
|
El títol de GEF habilita per a l’exercici de la professió d’Enginyer Tècnic Forestal.
Les principals sortides professionals d’aquest grau són:
Gabinets de projectes: elaboració de projectes i altres documents tècnics sobre matèries del seu àmbit competencial (repoblacions forestals, obres de protecció ambiental, aprofitaments de fusta, aprofitaments micològics, de caça i de pesca, energies renovables relacionades amb la biomassa d’origen forestal, planificació del territori i del paisatge, educació ambiental, etc.).
Direcció d’obra en l’execució dels projectes ja esmentats.
Tècnic en empreses de l’àmbit forestal.
Administracions autonòmiques: responsable tècnic de la gestió de boscos I espais naturals d’especial protecció (parcs, etc.).
Ajuntaments o diputacions provincials: tècnic especialista de gestió ambiental.
Docència i Investigació: universitat, centres d’ensenyament secundari, centres de recerca.
|
Doble Grau en Enginyeria Forestal i Conservació de la Natura
|
El títol de GEF-CONSERVACIO DE LA NATURA habilita per a l’exercici de la professió d’Enginyer Tècnic Forestal, i a més aporta una formació addicional que permet analitzar i diagnosticar la situació dels recursos a les àrees naturals, per dissenyar plans d’actuació per gestionar aquests recursos amb la finalitat de conservar la natura.
Les principals sortides professionals d’aquest grau són totes les sortides professionals de l’Enginyeria Forestal però amb una major especialització en:
• Efecte del canvi climàtic global
• Desenvolupament d’activitats personals relacionades amb el paisatge i l’entorn natural (esports de muntanya, excursionisme, caça, pesca, …)
• Fer compatible l’aprofitament racional dels boscos amb la seva conservació
• Gestió de conflictes mediambientals
• Restauració d’ecosistemes
• Tècniques avançades de diagnòstic
• Incendis forestals
|
Grau en Biotecnologia
|
Direcció i gestió tècnica en bioempreses en els àmbits de:
- sanitat i l’obtenció de productes d’interès per la salut (medicaments, diagnosi, vacunes,…)
- agroalimentació i l’obtenció de productes a partir de recursos naturals (vegetals, animals, alimentaris, medi ambient, subproductes...)
Tècnic en R+D en empreses biotecnològiques dedicades a recerca, desenvolupament o producció de bioproductes.
Tècnic en dissenyar projectes biotecnològics innovadors mitjançant la identificació d’aplicacions, idees de negoci, plans de treball i la implantació de noves tècniques i equips.
Consultoria: assessorament legal, científic i tècnic al sector i administracions, patents, valoració dels aspectes socials i econòmics dels avanços biotecnològics...
Ensenyament en universitats, centres de secundària i altres entitats educatives, públiques o privades.
Investigació en centres de recerca bàsica i aplicada, públics o privats.
Administracions públiques: local, comunitat autònoma, Estat, UE.
|
Grau en Ciència i Tecnologia d’Aliments
|
Càrrecs directius i tècnics (en àrees de producció/qualitat/investigació/comercial) en:
- Indústries elaboradores d’aliments i begudes: vins i caves, malteria i cerveses, olis i greixos, cereals i derivats, fruites i verdures, transformats vegetals, càrnies, làcties,…
- Empreses auxiliars: laboratoris de control d’aliments, additius, maquinària, envasos, subproductes,…
- Organismes públics o privats relacionats amb l’alimentació: agències de salut, organitzacions empresarials,...
Consultor en: sistemes de qualitat, seguretat i higiene, estudis de mercat, legislació alimentària, millora de processos, desenvolupament de nous productes, mercadotècnia de productes alimentaris,…
Administració: local, comunitat autònoma, Estat, UE
Ensenyament en: universitats, centres de secundària i formació professional
Investigació en: universitats i centres de recerca públics o privats relacionats amb l’alimentació.
|
Doble Grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal
|
1) Producció Animal
1.1 Directius i Tècnics en empreses ramaderes
1.2 Tècnics en Nutrició Animal
1.3 Tècnics en Genètica i Millora
1.4 Organismes sectorials
1.5 Directius i Tècnics en empreses de reproducció i selecció genètica
1.6 Tècnics en animalaris, zoos, espais protegits i parcs naturals
2) Medicina Veterinària
2.1 Medicina i sanitat en clíniques i hospitals privats
2.2 Medicina i sanitat en organismes sectorials
2.3 Titulars veterinaris sector públic
2.4 Clínica privada multidisciplinària
2.5 Tècnics i assessors en etologia, comportament i benestar animal
3) Higiene i Inspecció
3.1 Inspecció i Higiene
3.2 Tècnics en seguretat alimentària
3.3 Inspecció i higiene d’escorxador i altres instal·lacions
3.4 Titulars veterinaris
3.5 Directius i tècnics en empreses de tecnologia alimentària
4) Docència: instituts, escoles de capacitació agro-ramadera, universitats
|